MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki wpływają na odbudowę i wzrost korzystnej mikroflory...
fot. Ridofranz/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Osłabienie odporności i czas po zakończonej antybiotykoterapii

Kiszonki wpływają na odbudowę i wzrost korzystnej mikroflory jelitowej, dlatego warto spożywać je po zakończonej antybiotykoterapii, która niszczy nie tylko szkodliwe bakterie, ale również te dobre. Niektóre osoby stosują kiszonki równocześnie z przyjmowanymi antybiotykami, jednak równoczesne osłabienie układu pokarmowego przez chorobę i dodatkowe zakwaszanie może wywoływać nieprzyjemne dolegliwości, w tym ból i skurcze brzucha oraz biegunkę.

Zobacz również

Pożar elektrowni w Koninie

NOWE
Pożar elektrowni w Koninie

Francja awansowała do ćwierćfinału. Zdecydował gol samobójczy o wyeliminowaniu Belgów

NOWE
Francja awansowała do ćwierćfinału. Zdecydował gol samobójczy o wyeliminowaniu Belgów

Polecamy

Przegląd prasy z Kętrzyna w czerwcu

Przegląd prasy z Kętrzyna w czerwcu

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!